Asset Intertech valideert en test Xeon 5500’s


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Het Scanworks-platform van Asset Intertech is volgens de fabrikant het eerste dat zowel het valideren als het testen van de nieuwe Intel Xeon 5500-processorserie en de 5520-chipset ondersteunt. Voor de validatie van de Xeon-familie, met de codenaam Nehalem, maakt Scanworks gebruik van Intels Interconnect Built-In Self Test-technologie, die de chipmaker inbouwt in zijn nieuwste generatie processoren en chipsets. Hiermee is het mogelijk onder meer bit error rate-tests uit te voeren op supersnelle bussen zoals PCI Express en QPI.

Het Scanworks-platform is met zijn processorgecontroleerde testmogelijkheden ook geschikt om Nehalem-gebaseerde borden te testen. Daartoe neemt het de controle over de CPU van de Intel Xeon 5500-processor om structurele en functionele tests te draaien.

Het voordeel van Scanworks in vergelijking met de concurrentie is volgens Asset Intertech zijn niet-intrusieve karakter en de prijs. Omdat het allemaal softwaregestuurd is, is het goedkoper dan bestaande oplossingen waar het nodig is om fysiek contact te maken. Dit vereist een investering in hardware en accessoires.