Kort nieuws

Assembléon snijdt in werknemersbestand

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Assembléon ziet zich genoodzaakt te reorganiseren en een kostenreductie door te voeren. Daarbij moeten wereldwijd 210 werknemers het veld ruimen, waarvan 135 in Nederland. De pick-and-placespecialist brengt geen wijzigingen aan in zijn businessplan. Het bedrijf houdt wereldwijd 510 man in dienst.

De ingreep is niet helemaal onverwacht, aangezien de Veldhovenaren al jaren niet volgens verwachting presteren. Dat beaamt ook woordvoerder Erik Drent, die daarnaast benadrukt de huidige marktomstandigheden de machinebouwer parten speelt. ’Onze markt zit in een dip en we maken teveel kosten in verhouding tot de omzet. Een ingreep is daarom onvermijdelijk.‘

De ontslagen worden verdeeld over het hele bedrijf; er is geen functiegroep die extra hard getroffen wordt. Werknemers die niet zelfstandig een nieuwe betrekking kunnen vinden, krijgen begeleiding van Assembléon. Zij kunnen eventueel ook gebruikmaken van Philips‘ sociaal plan.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content