Kort nieuws

Assembléon pakt en plaatst met 36 duizend componenten per uur

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Op de beurs Systemintegration in der Mikroelektronik (SMT) in Neurenberg heeft Assembléon de MC-12 geïntroduceerd, een nieuwe compacte en supersnelle pak-en-plaatsmachine. De Philips-dochter is erin geslaagd honderdtwintig feeders te proppen in een systeem van slechts 1,25 meter lang en 1,44 meter breed. Met een topsnelheid van 36 duizend componenten per uur geeft dat een space productivity van twintigduizend onderdelen per uur per vierkante meter. Volgens Assembléon is de MC-12 daarmee de productiefste pak-en-plaatser die er op dit moment verkrijgbaar is op de markt. Door zijn lage prijs is het apparaat bovendien de goedkoopste per plaatsing per vierkante meter.

De MC-12 pakt componenten van 0,4 bij 0,2 millimeter (het zogeheten 01005-formaat) tot 20 bij 20 mm en plaatst deze op de 50 micrometer nauwkeurig met een waarschijnlijkheid van 99,7 procent (drie sigma). De borden waarop de onderdelen terechtkomen, kunnen tot 510 bij 460 mm groot zijn. De plaatsingsprecisie bereikt het apparaat mede dankzij het nieuwe herkenningssysteem dat gebruikmaakt van een bewegende scancamera met geavanceerde optica. Deze camera meet de onderdelen tegelijk in zowel de x- en de y-richting als van de zijkant.

Een nieuw ontwikkeld 12 millimeter dun intelligent elektrisch feederplatform zorgt voor de benodigde flexibiliteit om een mix van componenten met minimale omschakeltijd te verwerken. Geavanceerde servocontrollers indexeren de aanvoermodules op hoge snelheid, waardoor de machine een hoge doorvoer heeft. Door het zelfcorrigerende Adaptive Pick-mechanisme is ook de betrouwbaarheid bij het oppakken hoog, zelfs bij het grijpen van meerdere componenten in één keer.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content