Kort nieuws

ASML verwacht meer orders in derde kwartaal

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

ASML stelt zijn verwachtingen voor bestellingen in het derde kwartaal bij naar boven. De machinebouwer denkt dat het aantal nieuwe orders op hetzelfde niveau uitkomt als in het afgelopen kwartaal, rond de 93. Bij de presentatie van de tweedekwartaalcijfers halverwege juli gingen de Veldhovenaren uit van ’een getal boven de 62‘. Driekwart van de orders zal naar verwachting voor levering in 2007 zijn.

ASML zag zijn orderportefeuille het afgelopen jaar elk kwartaal sterk groeien. Het orderboek had in juli een waarde van 1830 miljoen euro. De omzet van het Veldhovense bedrijf was het afgelopen kwartaal 942 miljoen euro, 23 procent meer dan het jaar ervoor. De winst kwam in deze periode uit op 167 miljoen euro, 49 procent hoger dan vorig jaar.

De hogere verwachting komt voornamelijk door een sterke vraag uit de DRam- en de Nand-flashmarkt. Het bedrijf verwacht een ordertoename over zijn gehele productlijn. ’Dit is indicatief voor de voortdurende behoefte aan capaciteit in de industrie‘, zegt Eric Meurice, voorzitter en CEO van ASML. ’We verwachten dat onze netto-omzet in 2006 met ongeveer 40 procent zal toenemen.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content