Kort nieuws

ASML lijft Mapper in

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

ASML neemt het intellectuele eigendom over van Mapper en biedt de technische staf van het Delftse bedrijf een nieuwe baan aan. ‘We hebben groot respect voor de experts van Mapper, die veel creativiteit en vindingrijkheid tentoon hebben gespreid. We verwelkomen ze graag in onze organisatie’, zegt ASML-ceo Peter Wennink.

Het is duidelijk niet ASML’s intentie om Mappers missie voort te zetten, maar om het personeel voor eigen projecten in te zetten. De Delftse expertise in elektronenbundels is echter bijzonder welkom in Veldhoven, want ASML nam in 2016 de Taiwanese fabrikant van e-beaminspectietools Hermes Microvision (HMI) over. ‘Hoewel de applicatie verschilt van de onze hebben we er vertrouwen in dat we Mappers mensen een prettige nieuwe omgeving kunnen bieden waar ze kunnen blijven werken aan e-beamtechnologie’, aldus Wennink.

Het staat overstappers ook vrij om zich bij andere ASML-ontwikkelprogramma’s aan te sluiten, zoals euv en high-na-euv. R&d’ers hoeven niet direct te verhuizen: aanvankelijk mogen ze in Delft blijven werken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content