Kort nieuws

ASML gaat recordjaar tegemoet

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

ASML behaalde in het tweede kwartaal van 2010 een omzet van 1069 miljoen euro. De winst bedroeg 239 miljoen euro. Opvallend was de groei van het aantal orders. In het afgelopen kwartaal werd voor 1179 miljoen aan machines besteld in Veldhoven. Daarmee komt het totale orderboek van ASML uit op 2401 miljoen euro.

Duidelijk is dat ASML een nieuw recordjaar tegemoet gaat. ’We verwachten nu voor heel 2010 een omzetgroei van 10 tot 15 procent boven onze historische piek van 3,8 miljard‘, verklaart topman Eric Meurice in een persbericht. Dat betekent een omzet van 4,2 tot 4,4 miljard euro. Meurice verwacht dit niveau in 2011 te handhaven. Daarmee houdt de Veldhovense machinebouwer de crisis buiten de deur, voegde Meurice daar aan toe.

Dit betekent wel dat ASML voorlopig geen zicht heeft op een omzet van 5 miljard euro, het bedrag dat de machinebouwer enkele jaren geleden aan aandeelhouders voorspiegelde als omzetgetal voor 2010. Met de huidige cijfers en vooruitzichten zullen daar weinige investeerders van wakker liggen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content