Kort nieuws

ASML bereid Mapper handje te helpen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

ASML wil met Mapper om tafel gaan zitten om te bekijken hoe de Delftse technologie voor Nederland behouden kan blijven nu dat bedrijf surseance van betaling heeft aangevraagd. Dat heeft ASML-topman Peter Wennink gezegd in het radioprogramma BNR Zakendoen. ‘We zijn het aan onze stand verplicht om met elkaar in contact te treden’, zei Wennink. Hij sprak zijn respect uit voor Mapper, dat hij ‘een goed technologiebedrijf’ noemde waar ‘heel goede technici’ werken. Mappers e-beam-technologie vindt Wennink niet geschikt voor massaproductie van chips, wel voor andere toepassingen.

Ook ASML schuwt elektronenbundels overigens al een paar jaar niet meer: in 2016 nam het de Taiwanese fabrikant van e-beaminspectietools Hermes Microvision (HMI) over. Diens metrologische technologie wordt ingepast in ASML’s suite van holistische-lithografietools, een gereedschapskist om het chipfabricageproces bij te sturen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content