ASMI ziet herstel inzetten

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

ASMI verwacht in de tweede helft van dit jaar uit het dal te klimmen. Het herstel zet voor het back-endsegment iets eerder in met een book-to-bill-verhouding van 1,3 in het afgelopen kwartaal, terwijl het front-end met 0,8 nog onder de één bleef. Daar komt in het lopende kwartaal echter verandering in, denkt ASMI. In combinatie met efficiencymaatregelen in het front-end moet dat in de tweede helft van 2012 tot betere resultaten leiden.

ASMI‘s prestaties in het eerste kwartaal waren als verwacht nog niet om over naar huis te schrijven. De omzet van 311 miljoen euro in K1 daalde 12 procent sequentieel en 28 procent jaar op jaar. Er bleef een winstje van 6 miljoen euro over. Op vergelijkbare basis was dat 9,5 miljoen euro een kwartaal eerder en 45 miljoen een jaar eerder. Waarschijnlijk trekt het back-end de resultaten het lopende kwartaal al iets op.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login