Kort nieuws

ASMI verbreekt contacten met Applied

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Applied Materials en investeringsmaatschappij Francisco Partners hebben aangegeven geen definitief bod te willen uitbrengen op ASM Internationals front-end. De Bilthovenaren hebben daarop de trans-Atlantische contacten verbroken. Dat maakte ASMI vandaag bekend.

Applied bood in juni aanvankelijk 400 tot 500 honderd miljoen dollar voor ASMI´s atoomlaagdepositie- en plasma-enhanced chemical vapor deposition-activiteiten. Na afwijzing namen de Amerikanen vervolgens Francisco in de arm om het bod uit te breiden tot het hele front-end. De investeringsmaatschappij had nog eens 225 tot 300 miljoen dollar extra over voor de rest van ASMI‘s front-end.

Als een verrassing komt de terugtrekking van het bod niet. Applied zag zijn winst in het vierde fiscale kwartaal en het hele jaar inzakken. De marktleider snijdt 12 procent van zijn werknemersbestand weg om een jaarlijkse besparing van 400 miljoen dollar te bewerkstelligen. Ook zullen de sombere economische vooruitzichten en de wisselkoers een rol gespeeld hebben bij de beslissing van Applied.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content