Kort nieuws

ASMI in de plus

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

ASMI profiteert van het herstel in de chipsector. De toeleverancier boekte in zijn eerste kwartaal een winst van 4,2 miljoen euro, waar vorig jaar dezelfde periode nog een verlies van 23,3 miljoen euro geïncasseerd moest worden. De omzet steeg kwartaal op kwartaal met 8 procent tot ruim 219 miljoen euro. Ten opzichte van vorig jaar is dat zelfs een stijging van bijna 150 procent.

Opnieuw moest de back-end de kar trekken. ASM PT, voor 52,6 procent in handen van ASMI, draaide een recordkwartaal met een omzet van 165,1 miljoen euro en een winst van 22,7 miljoen euro. De front-end draaide een verlies van 18,6 miljoen, maar daarin zitten eenmalige posten verwerkt. Deze niet meegeteld, kwam het front-end 10,1 miljoen euro in het rood uit. ASMI is nog altijd bezig dit bedrijfsonderdeel te herstructureren. Volgens financieel analisten beginnen die inspanningen vruchten af te werpen.

In Almere kwamen het eerste kwartaal 41 procent meer boekingen binnen ten opzichte van het slotkwart van 2009, 14 procent voor het front-end en 49 procent voor het back-end. Bij het sluiten van de boeken stond er 333 miljoen aan orders open. ASMI zegt nog geen volledig zicht te hebben op de orderontwikkelingen, maar verwacht in termen van omzet een vlak kwartaal voor het front-end en een voortzetting van de goede prestaties van het back-end.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content