ASMI en Hermes komen er niet uit

Reading time: 1 minute

Author:

De Ondernemingskamer moet eraan te pas komen om het geschil tussen ASMI en Hermes te beslechten. De strijdende partijen hadden van de rechter tot 5 juni gekregen om tot een vergelijk te komen, maar die deadline is verstreken zonder onderhandelingsresultaat. Nu volgt 2 juli een laatste hoorzitting. Het Britse pensioenfonds wil dat ASMI-CEO Chuck del Prado het veld ruimt.

Het Financieele Dagblad meldt verder dat Applied Materials zich opnieuw gemeld heeft om delen van ASMI over te nemen. Dat zou blijken uit een brief van hedgefonds Fursa, dat samen met Hermes optrekt in de strijd tegen koers en management van de Almeerse machinebouwer. ASMI zegt geen bericht van Applied te hebben ontvangen. Als beursgenoteerde onderneming is het verplicht zoiets openbaar te maken.

Vorig jaar ketste een gezamenlijk overnamebod van Applied en investeringsmaatschappij Francisco Partners af na een maandenlang onderhandelingsproces. In de brief schrijft Fursa dat deze partijen het gevoel hebben nooit serieus te zijn behandeld. Ze zouden vooral azen op ASMI‘s paradepaardje: de machinelijn voor atoomlaagdepositie.