Kort nieuws

ASMI en ASML krijgen waardering industrie

Leestijd: 1 minuut

Klanten van ASM International en ASML zijn blij met hun apparatenleverancier. In een tevredenheidsonderzoek van VLSI Research scoren de twee machinefabrikanten een dikke voldoende: 6,91 voor het Bilthovense bedrijf en liefst 7,35 voor de Veldhovenaren. De twee komen daarmee op plaats zes en drie op de ranglijst van beste grote apparatenbouwers. Ook vorige jaar spraken klanten van ASMI en ASML al hun waardering uit. Toen kregen ze respectievelijk een 6,78 en een 7,20.

In vergelijking met de concurrentie doet ASML het goed. De grote Japanse rivaal Canon krijgt van zijn klanten een 7,14. ‘s Werelds grootste leverancier van chipmachines Applied Materials bungelt onderaan met een 6,47. De andere Japanse concurrent Nikon komt niet eens in de toptien voor.

ASML krijgt vooral waardering om zijn technische marktleiderschap. Samen met Varian scoren de Veldhovenaren daar het hoogst. ASMI wordt voornamelijk geroemd om de kwaliteit van zijn resultaten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content