Kort nieuws

Asicahead verzamelt vier miljoen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Asicahead heeft bekendgemaakt dat het in een investeringsronde half november vier miljoen euro heeft binnengehaald. De chipmaker wist voormalig financiers Allegro Investment Fund, Icos Vision Systems-voorzitter Jos Verjans en de Limburgse Reconversiemaatschappij te overtuigen om nogmaals geld in te leggen. Risico-investeerder Capital-E stapt voor het eerst in. TTP Ventures blijft aan boord zonder extra inleg, net als particulier investeerders Maurice Mergeay en Walter Schoenmakers.

Asicahead gaat de extra financiële middelen inzetten om de productportfolio uit te bouwen. Het Hasseltse bedrijf maakt Asics voor met name mobiele communicatietoepassingen. Maar ook de technische ondersteuning wordt uitgebreid. Joan Ceuterick, medeoprichter en CEO: ’Onze klanten zijn vooral makers van modems en datakaarten waarop behalve een chip ook andere componenten zitten. Zij verwachten van ons hulp om die andere componenten met onze chip te integreren. Bovendien moeten we de software kunnen leveren en is het gebruikelijk dat een leverancier aanwezig is bij de eerste tests.‘

Met de uitbreiding zou het personeelsbestand van Asicahead in Hasselt op vijftien mensen uitkomen. In Roemenië, waar het bedrijf in 2003 begon, werkt een ontwikkelteam van twintig man.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content