Asicahead sluit Hasseltse vestiging

Reading time: 1 minute

Author:

Asicahead sluit zijn hoofdkwartier in Hasselt waardoor het bedrijf enkel nog in Boekarest zal verblijven. De chipontwerper maakt herconfigureerbare RFIC-componenten voor mobiele en draadloze toepassingen. In november 2006 verzamelde Asicahead in een investeringsronde nog 4 miljoen euro die het wilde gebruiken om zijn productportfolio uit te bouwen en het personeelsbestand in Hasselt uit te breiden van twee tot vijftien personen.

CEO Luc De Mey legt echter uit dat dit niet gelukt is: ’Begin 2007 hebben we een aantal tekortkomingen aan onze Wimax-chip AA1002 ontdekt die het redesign ervan hebben vertraagd tot september, terwijl we eerst mikten op maart. Hierdoor hebben we veel geld verbrand, waardoor ook de geplande uitbreiding van ons personeelsbestand niet is kunnen doorgaan.‘

Afgelopen december had Asicahead een nieuwe kapitaalsverhoging gepland, maar op het laatste moment trok Icos-voorzitter Jos Verjans, een van de aandeelhouders van Asicahead, zijn steun terug. Asicahead besloot daarop om zijn Hasseltse vestiging stop te zetten. De twee salesmensen zullen binnen enkele maanden uitvloeien, De Mey gaat voltijds in de Roemeense vestiging aan de slag. De contracten van externe consultants die in België voor Asicahead werkten, zijn ook stopgezet.