Asicahead krijgt injectie van 900 duizend euro

Reading time: 1 minute

Author:

Chipontwerper Asicahead heeft een kapitaalinjectie gehad van 900 duizend euro. Dat meldt Trends. Met het nieuwe geld moet het bedrijf uit Hasselt tegen eind maart zijn producten marktrijp hebben. De deadline is cruciaal, want de chipontwerper dreigt de boot te missen op de Wimax-markt.

Het is maar de vraag of de nieuwe investering voldoende is om Asicahead uit het slechte weer te helpen. Eind 2006 haalde het in een investeringsronde vier miljoen euro binnen. Het bedrag staat echter nog niet op de rekening omdat er technische problemen blijven met de Hasseltse chips. ’Begin 2007 hebben we een aantal tekortkomingen aan onze Wimax-chip AA1002 ontdekt die het redesign ervan hebben vertraagd tot september, terwijl we eerst mikten op maart‘, zegt CEO Luc De Mey. ’Hierdoor hebben we veel geld verbrand.‘

Afgelopen december stond er een nieuwe kapitaalsverhoging gepland, maar op het laatste moment trok Icos-voorzitter Jos Verjans, een van de aandeelhouders van Asicahead, zijn steun terug. Dat noopte de chipontwikkelaar om zijn vestiging in Hasselt te sluiten en enkel vanuit Roemenië te opereren.