Tools&Toys

ASD-suite Verum krijgt update

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Verum heeft zijn ASD-suite voor modelgedreven ontwikkeling geüpdatet. Versie 2.5 kan met meer designpatronen overweg door de toevoeging van functionaliteit voor runtime binding en componentiteratie, de uitbreiding van het runtime gedrag met een DPC Barrier om call-backevents efficiënter af te handelen en de ondersteuning van een-op-meerrelaties tussen interface- en ontwerpmodellen. Daarnaast is de model-checking verbeterd om situaties met volle queues te voorkomen bij complexe modellen en zijn predicaatregels nu te voorzien van een Otherwise Guard.

Ook de gebruikersvriendelijkheid heeft Verum opgekrikt. In ASD:Suite 2.5 is de runtime direct te downloaden vanuit de ASD:Modelbuilder, die bovendien de functiepuntwaarde toont van modellen. Verder zijn assert- en tracestatements om te leiden voor loggingdoeleinden en geven die tracestatements meer informatie voor C#-gebruikers. Ten slotte biedt het pakket de mogelijkheid een ’framework‘ toe te voegen van gebruikte componenten die bewerkbaar zijn en inzetbaar als stubs om te linken en te testen.

Verums ASD:Suite is een modelgedreven ontwikkelomgeving op basis van formele-verificatietechnologie. Het pakket maakt het mogelijk om snel foutvrije softwaresystemen te bouwen. Gebruikers kunnen er precieze, volledige en traceerbare specificaties mee vastleggen, complete modellen maken van complexe softwarecomponenten, problemen met het systeemgedrag al tijdens het ontwerp detecteren en corrigeren, en componentdesigns formeel verifiëren voorafgaand aan de implementatie. Uit de opgestelde modellen genereert de suite automatisch C-, C++- of C#-code voor een breed scala aan besturingssystemen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content