Kort nieuws

Arm ziet omzet fors stijgen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Arm heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. De omzet kwam uit op 228 miljoen Britse pond, maar liefst 22 procent meer dan dezelfde periode in 2014. Netto verdiende het bedrijf 68,5 miljoen pond, tegen 40,1 miljoen een jaar geleden. Met name de royalties uit processoren zaten in de lift; het aandeel hiervan kwam uit op 110 miljoen pond, 33 miljoen meer dan een jaar geleden. Processorlicenties brachten twee procent meer op, te weten 71 miljoen pond.

Arm wijst geen specifieke reden aan voor de groei, anders dan dat het nog steeds goed gaat met tablets, smartphones, microcontrollers en slimme sensoren. Voor de rest van het jaar denkt het dat de resultaten ‘minstens in lijn zijn’ met de markt als geheel. Wel verwacht het hogere inkomsten uit de applicatieprocessoren en gpu’s; de nieuwe versies hiervan, die een hogere marge hebben, komen in de tweede jaarhelft in volumeproductie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content