Kort nieuws

Arm wint aandeel in dalende markt

Leestijd: 1 minuut

De Britse processorontwerper Arm zag zijn winst het afgelopen jaar flink dalen ten opzichte van het jaar ervoor. Het bedrijf, dat sterk afhankelijk is van de consumentenmarkt, noteerde een nettowinst van 11,6 miljoen Britse pond. Een jaar eerder was dat nog 26,5 miljoen pond. Opvallend is dat de inkomsten nagenoeg gelijk waren: 64,8 miljoen pond tegen 65,0 miljoen een jaar eerder. Het eerste kwartaal steeg de omzet nog met 18 procent, alhoewel de winstgevendheid toen ook al onder druk stond. Gemeten in dollars (het bedrijf rapporteert altijd in beide valuta) daalden de inkomsten het afgelopen kwartaal met 18 procent, naar 105,5 miljoen.

Arm troost zich met de gedachte dat het het beter doet dan de halfgeleidermarkt in zijn geheel. Het afgelopen kwartaal wist het zeventien extra klanten te strikken voor een licentie op zijn IP, waarmee het totaal aantal op 617 komt. Op het microcontrollerfront kwamen acht halfgeleiderbedrijven met nieuwe Arm-gebaseerde productlijnen. In zowel mobiele als niet-mobiele toepassingen zag het bedrijf zijn marktaandeel toenemen. Elke mobiele handset heeft vandaag de dag gemiddeld twee Arm-technologiegebaseerde chips aan boord, glunderen de Britten. Ze specificeren dit niet naar applicatieprocessoren, microcontrollers of grafische chips.

Arm zegt in een goede financiële positie te verkeren voor het komende halfjaar. Over de verwachtingen hiervoor is het bedrijf echter uitgesproken vaag: ’We herhalen onze verwachting dat dollarinkomsten voor het komende jaar op zijn minst in lijn liggen met de huidige marktverwachtingen, tenzij de omstandigheden in de industrie de twee helft van dit jaar uitdagender blijken dan algemeen wordt verwacht‘, stelt het persbericht.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content