Technologie

Arm sleutelt aan iot-platform

Pieter Edelman
Leestijd: 4 minuten

Processorontwerper Arm zet vol in op een softwareplatform dat het relatief pijnloos en eenvoudig moet maken om simpele, microcontrollergebaseerde devices op verantwoorde wijze aan een netwerk te knopen. Vicepresident Segment Marketing Ian Ferguson van Arm legt uit wat het project wel en niet inhoudt.

Afgelopen najaar maakte de Britse processorontwerper Arm bekend zijn Mbed-initiatief een forse boost te geven. Het programma was tot dan een vlag waaronder chipmakers relatief goedkope prototypingbordjes aanboden die met name via online tools worden geprogrammeerd – vooral bedoeld voor hobbyisten en studenten, of voor verkennende studies bij een ontwikkeltraject. Maar door de trend om steeds meer alledaagse zaken intelligent te maken en aan een netwerk te koppelen, wordt de oplossing interessant voor een veel groter publiek, denkt Arm. Vandaar dat het sinds het najaar sleutelt aan zijn Mbed IOT Platform.

Doel is een volledig, opensource platform voor microcontrollers en kleine embedded processoren die aan een netwerk geknoopt moeten worden. Het moet voorzien in alle mogelijke verbindingsprotocollen (IP, bluetooth, mobiel verkeer), beheersmogelijkheden en beveiliging. Voor dat laatste nam Arm dit voorjaar het Rijswijkse bedrijfje Offspark over en integreerde het diens populaire Polarssl-bibliotheek in Mbed. De eerste stabiele versie van het resulterende platform verwacht het aan het eind van de zomer. Bits&Chips sprak met Ian Ferguson, vicepresident Segment Marketing bij Arm, over het initiatief.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content