Kort nieuws

Arm ontwerpt 32 en 28 nm-IP voor IBM, Chartered en Samsung

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Common Platform-alliantie van IBM, Chartered en Samsung heeft Arm overgehaald zijn IP op maat te snijden voor de CMos-procestechnologie van de drie bedrijven. De Britse processor-IP-maker gaat een systeemchip ontwerpen voor de 32- en 28-nanometerprocestechnologie en neemt daarbij zowel de logic, het geheugen als de interfaces onder handen. Ook gaat Arm zijn huidige en toekomstige IP-lijn voor de Cortex-processoren aanpassen aan de Common Platform-technologie.

’Met deze vroege samenwerking leggen we de fundering voor het ontwerpen van efficiënte Arm-Soc‘s voor klanten van het Common Platform‘, zegt Arm-CEO Warren East over de samenwerking. De alliantie zegt zijn ecosysteem binnenkort uit te breiden met onder meer EDA- en IP-bedrijven.

De hoge-k metalen gategebaseerde Common Platform-technologie is een afspraak tussen IBM, Chartered en Samsung om hun CMos-procestechnologie op elkaar af te stemmen. Daardoor moet het eenvoudig zijn om technologieën die aan de Common Platform-richtlijnen voldoen naar andere productiefaciliteiten te verhuizen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content