Kort nieuws

Arm maakt geen haast met ai

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Arm ververst zijn lijn voor applicatieprocessoren: de high-end Cortex-A75-cpu moet de A73 opvolgen, de low-end Cortex-A55 dient als vervanging van de A53, en de Mali-G72-gpu volgt de G71 op. Zoals vandaag de dag gebruikelijk is, benadrukt Arm vooral het belang van kunstmatige intelligentie en machine learning. De nieuwe bouwblokken introduceren echter niet direct baanbrekende features op dit gebied; Arm legt vooral een basis waarmee, volgens het bedrijf, binnen drie tot vijf jaar een vijftigvoudige verbetering gerealiseerd kan worden.

De voornaamste ai-troef voor van de nieuwe ip-blokken is de in maart aangekondigde Dynamiq-architectuur. Hiermee wordt het makkelijker om met sterk heterogene systemen te werken, waardoor ml-taken eenvoudiger te verdelen zijn over cpu, gpu en specifieke accelerators. De Cortex-A75, Cortex-A55 en Mali-72 zijn de eerste ip-blokken die Dynamiq ondersteunen, en zowel bij de cpu’s bij de gpu is er rekening gehouden met ml-workloads.

Daarnaast heeft Arm flink geschaafd aan zijn Compute Library, een opensource softwarebibliotheek die allerhande, voor Arm geoptimaliseerde, primitieven biedt voor machine learning en computervisie. Het bedrijf belooft een verbetering van een factor tien tot vijftien met de nieuwe versie van de bibliotheek – zowel voor de nieuwe als bestaande processoren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content