Tools&Toys

Arm komt met OS-agnostische 3D-toolkit voor Mali-GPU’s

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Arm heeft een besturingssysteemonafhankelijke softwarekit uitgebracht voor het ontwikkelen van 3D-toepassingen gebaseerd op zijn Mali-GPU-architectuur. De Mali User Interface Engine – voorheen de Mali Demo Enginge – biedt faciliteiten voor het werken met I/O-devices, het laden en beheren van grafische componenten zoals textures en OpenGL 2.0 ES-shaders, en een bibliotheek met klassen en functies voor 3D-interfaces.

Arm levert ook voorbeeldcode voor een 3D-UI, de Lotion UI. Drie thema‘s worden meegeleverd, met touchscreen-ondersteuning en zaken als navigatie en fotomenu‘s.

Volgens de Britse IP-maker kan de Enginge gebruikt worden als documentatie of als daadwerkelijk startpunt voor eigen code. De licentie van beide pakketten laat gebruik, aanpassingen en herdistributie van zowel de broncode als binaries toe. De software is kosteloos te downloaden via het Mali Developer Centre.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content