Kort nieuws

Arm groeide met 17 procent in 2012

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Arm zette zijn groeispurt in 2012 onverminderd door. De omzet steeg ten opzichte van 2011 met 17 procent naar 577 miljoen Britse pond. De winst steeg met maar liefst 44 procent, naar 74 miljoen pond.

Het bedrijf tekende afgelopen jaar 110 nieuwe licentiehouders bij voor zijn processoren. In totaal zijn er in 2012 maar liefst 8,7 miljard chips met een Arm-architectuur bijgekomen, waarmee het aandeel in de totale computing-markt met 3 procentpunten steeg tot 32 procent.

In de immer groeiende markt voor mobiele telefoons en smartphones blijft het bedrijf vooralsnog heer en meester, met een marktaandeel van 90 tot 95 procent. Ook dringt Arm duidelijk door in het segment van mobiele computers – tablets, netbooks en laptops – waar het zijn aandeel verdubbelde van 20 naar 40 procent. In desktop-pc‘s en servers speelt de architectuur echter nog geen rol van betekenis, en de Britse processorontwerper ziet deze sector ook niet als een groeigebied.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content