Arm brengt IP naar FPGA’s Xilinx

Reading time: 1 minute

Author:

Arm heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Xilinx om zijn halfgeleidertechnologie klaar te stomen voor de FPGA-platforms van het Amerikaanse bedrijf. De deal geeft de specialist in programmeerbare logica toegang tot de Britse Cortex-processor-IP en daarmee de mogelijkheid om prestatiegeoptimaliseerde Arm-celbibliotheken en ingebedde geheugens toe te passen in zijn toekomstige producten. Xilinx zegt de volledige Arm-portefeuille te willen ondersteunen.

Daarnaast storten de partijen zich samen op de volgende generatie Amba-bus, die is toegespitst op FPGA‘s. Bij de Amba-samenwerking zijn behalve andere IP-aanbieders ook verschillende EDA-leveranciers betrokken, waaronder Cadence, Mentor Graphics en Synopsys. Doel is om een specificatie op te stellen voor interconnecttechnologie die het mogelijk maakt om 32 bit processor-IP in te bedden in de volgende generatie programmeerbare platforms. De beoogde bus sluit nauw aan op de chips van Arm en het Socketable IP-concept van Xilinx.

De aankondiging van de samenwerking volgt kort na de vergelijkbare bekendmaking van Mips dat Altera een licentie heeft genomen op de Mips32-processorarchitectuur.