Kort nieuws

Arm breekt opnieuw records

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Arm weet zijn business goed uit de economische tegenwind te houden. De omzet over het vierde kwartaal groeide met meer dan een vijfde ten opzichte van het jaar ervoor, van 113,9 miljoen pond naar 137,8 miljoen. Ook over het jaar gemeten, steeg de omzet met een vijfde, tot een 491,8 miljoen pond – net als in 2010 een record. De winst nam daarbij toe van 40,7 naar 51,5 miljoen pond.

Volgens de Britse IP-leverancier zijn er afgelopen jaar 7,9 miljard Arm-gebaseerde chips verscheept, van rond de 850 licentiehouders. Mobieltjes, die doorgaans twee tot drie (feature phones) of drie tot vijf (smartphones) controllers aan boord hebben, vormen de grootste afzetmarkt. Arm heeft hier een marktaandeel van meer dan negentig procent. In totaal gingen er 3,3 miljard Arm-gebaseerde chips naartoe. Ook microcontrollers vormen een belangrijk doelgebied door de grote aantallen die de industrie erdoorheen jaagt. De elfhonderd Arm-gebaseerde MCU‘s betekenden een marktaandeel van vijftien procent voor de Britse architectuur.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content