Kort nieuws

Arm breekt door bij Kontron

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Kontron, een van de grootste spelers in embedded computers, gaat een Arm-gebaseerde lijn als eersterangs producten aanbieden. X86, waar tot nu toe de strategische focus lag, moet die plaats voortaan delen met de Britse architectuur, laat Kontron in een verklaring weten. Het Duitse bedrijf had al wel Arm- en andere Risc-producten in het aanbod maar beschouwde dat als extraatje.

De opkomst van Arm in het segment van krachtigere computers is al een aantal jaar gaande. Het aanbod van de Britse IP-maker staat bekend om zijn energiezuinigheid maar weet de prestaties steeds verder op te schroeven door zowel investeringen in de de architectuur als door de voortschrijdende procestechnologie. Daarmee worden Arm-gebaseerde processoren steeds geschikter voor het domein waar X86 de dienst uitmaakt. Uit een rondgang van Bits&Chips langs embedded-computerfabrikanten bleek een jaar geleden echter dat de klanten doorgaans nog niet echt op Arm zitten te wachten. Ook Intel sleutelt immers aan energiezuinige varianten van zijn processoren. Bovendien is het porten van de bestaande code lastig.

Toch denkt Kontron nu dat het lage energieverbruik van Arm een belangrijk verkooppunt is. ’Naast extreem energie-efficiënte vaststaande oplossingen richten we ons op mobiele oplossingen met uitstekende batterijsparende karakteristieken, wat een ideale uitbreiding zal zijn op ons X86-portfolio‘, laat Kontron-CTO Dirk Finstel weten. Daarnaast speelt ook de lagere prijs van Arm-gebaseerde processoren een rol. Aan de andere kant wordt software steeds minder afhankelijk van de onderliggende processorarchitectuur, aldus Kontron, wat het overzetten van de code makkelijker maakt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content