Kort nieuws

Arjen de Vries benoemd tot hoogleraar Information Retrieval in Nijmegen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Vanaf 1 november gaat Arjen de Vries aan de slag als hoogleraar Information Retrieval aan bij de Radboud Universiteit. Information Retrieval het vakgebied binnen de informatica die de organisatie van en toegang tot informatie bestudeert. Het wetenschapsgebied ligt ten grondslag aan zoektechnologie en is belangrijk voor trends als data science en big data.

De Vries behaalde in 1995 cum laude zijn master computerwetenschappen aan de Universiteit Twente, waar hij vier jaar later ook promoveerde. Daarna ging hij aan de slag bij het CWI, waar hij sinds 2011 leiding geeft aan onderzoeksgroep Information Access. In 2008 werd De Vries benoemd tot hoogleraar Multimedia Dataspaces aan de Technische Universiteit Delft. Hij is een van de oprichters van Spinque, een spin-off van het CWI die zich richt op het ontwikkelen van zoektechnologie voor informatiespecialisten.

Aan de Radboud Universiteit gaat De Vries leiding geven aan het Information Retrieval-onderzoek. Naast het verzorgen van het bijbehorende mastercollege voor de masterspecialisatie Data Science, zet hij een nieuw bachelorvak op rondom het thema big data.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content