Arcobel distributeur GE Fanuc Embedded Systems

Reading time: 2 minutes

Author:

Arcobel zegt de productlijnen van GE Fanuc Embedded in de Benelux over te nemen van Acal. De overstap komt na de recente overname van SBS Technologies door GE Fanuc. Arcobel deed voorheen alleen zaken met SBS.

Volgens Acal-directeur Pieter-Jan Rovers is de overstap echter nog geen uitgemaakte zaak. GE Fanuc wordt volgens Rovers nog volop in beslag genomen door organisationele veranderingen, nadat het Amerikaanse bedrijf recent naast SBS ook het Britse Radstone overnam. Definitieve beslissingen over de distributie in de Benelux verwacht Rovers pas over enkele maanden.

GE Fanuc Embedded, een joint venture van het Amerikaanse General Electrics en het Japanse Fanuc, kondigde de SBS-acquisitie in maart van dit jaar aan. Afgelopen zomer was de overname rond. SBS levert embedded computers volgens open standaarden zoals PCI, PMC en VME die hun toepassing vinden in onder meer industriële communicatienetwerken, robots en vliegtuigen.

Het was GE Fanuc vooral te doen om de gespecialiseerde productlijnen van SBS die gemaakt zijn om onder zware omstandigheden hun werk te blijven doen. Denk aan systemen die onder relatief hoge of lage temperaturen hun werk blijven doen, of tegen hoge vochtigheid en sterke trillingen bestand zijn. De transportsector of de offshore-industrie stellen zulke eisen vaak. ’Met SBS bestrijkt GE nu een groter deel van de markt. Maar ook de sterke aanwezigheid van SBS in Europa en Azië maakte de overname aantrekkelijk‘, aldus Maryrose Sylvester, president en CEO van GE Fanuc Embedded.

SBS was een belangrijke partner van het Bossche Arcobel. Hans Adams, businessmanager van Arcobel Benelux, schat dat SBS zo‘n 20 procent van de omzet uitmaakte. Daarnaast vertegenwoordigt het bedrijf Men Mikro Elektronic en MPL. Ook heeft Arcobel een eigen lijn industriële pc‘s. ’Er is wel enige overlap van GE met ons huidig aanbod, maar ik denk dat we als distributeur beter af zijn met een breed spectrum van producten en leveranciers‘, aldus Adams.