Nieuws

Apptech sluist 35 mensen naar LogicaCMG

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Een groep van 35 softwareontwikkelaars is vorige maand verhuisd van Philips Applied Technologies naar LogicaCMG. Beide bedrijven kwamen de transfer eind vorig jaar al overeen in een letter of intent. Daarbij werd ook een strategisch partnership voor softwareproducten afgesproken.

De overname van de forse groep softwareprofessionals laat zien dat Philips werk maakt van zijn concentratie op kernactiviteiten. Ook aankoop van Philips Tass door Total Specific Solutions (TSS) was daar de afgelopen maanden een bewijs van. Philips Apptech is een samenvoeging van Philips CFT en PDSL, het voormalige softwarelab van Philips Consumer Electronics dat zich in het verleden ook opstelde als intern detacheringsbureau. De mensen waarom het gaat hebben de PDSL-bloedgroep. Ze werken onder meer aan middelware voor Blu-ray-spelers.

Terugtrekken op kernactiviteiten is een evolutie die zich al het hele tijdperk-Kleisterlee voltrekt. Tot zover niets nieuws. Wel is opvallend is dat deze transfer zich afspeelt in een tijd waarin de banenmarkt voor dit soort professionals oververhit is. Je zou in dit klimaat verwachten dat een speler als Philips dit soort hooggewaardeerde mensen weet onder te brengen bij onderdelen die momenteel om embedded-software-expertise zitten te springen, zoals Philips Medical Systems.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content