Kort nieuws

Apple-gerucht slecht nieuws voor Dialog

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het lijkt erop dat het Britse Dialog Semiconductor het laatste slachtoffer wordt van Apple’s streven alles in eigen hand te houden. Dialog levert de power management-ic’s (pmic’s) voor de Iphones, maar volgens de geruchtenmolen wil Apple die nu zelf gaan ontwerpen. Bijna driekwart van zijn omzet komt uit de Apple-business.

De situatie doet denken aan die van Imagination Technologies eerder dit jaar. Het Britse bedrijf haalde ook een belangrijk deel van zijn omzet uit de verkoop van gpu-ip aan Apple. De smartphonemaker kondigde in het voorjaar echter aan eigen gpu’s te gaan ontwerpen. Imagination had geen andere keus zichzelf vervolgens in delen te verkopen.

De vraag is of de geschiedenis zich herhaalt bij Dialog. Als het gerucht waar is, zal veel afhangen van de tijdspanne waarin Apple de overstap maakt. Dialog is breed gepositioneerd met een portfolio van power-, audio- en connectiviteits-ic’s, waaronder de dect-activiteiten van het voormalige Sitel in Den Bosch. Bovendien is het al een tijdje bezig verder te diversificeren. Vorige maand nam het nog een businesslijn voor led-backlights over en rondde het ook de acquisitie van Silego af, dat zich specialiseert in mixedsignal-ic’s.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content