Personen en bedrijven

Antwerpse beeldsensorspecialist Caeleste vindt nieuwe ceo

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Per 1 september is Geert De Peuter de nieuwe ceo van de Antwerpse specialist in beeldsensoren Caeleste. Hij volgt oprichter Patrick Henckes op, die eind vorig jaar een stapje terug deed en bestuursvoorzitter werd van het bedrijf. Sindsdien vervult cto Bart Dierickx de functie van ceo ad interim. Nieuwe topman De Peuter heeft ruime technische en managementexpertise. Deze heeft hij voor het grootste deel opgedaan bij Alcatel, via Alcatel-Lucent nu Nokia.

Na zijn studie elektrotechniek aan de KU Leuven ging De Peuter aan de slag bij het asic-ontwerpteam van Alcatel. Daar stond hij mede aan de basis van het breedbandmodemplatform van de telecomgigant. Vervolgens was hij bij Bell Labs in Antwerpen een tijdje r&d-directeur van een incubatoractiviteit op het gebied van realtime gevirtualiseerde en hardwareversnelde videoprocessing. De afgelopen vijf jaar leidde hij het asic-/hardwareonderzoek bij het researchcentrum, met een focus op innovaties voor breedbandmodems.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content