Kort nieuws

Anton De Proft weg bij Icos

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Anton De Proft heeft zijn functie van gedelegeerd bestuurder bij Icos Vision Systems ingeruild voor die van adviseur bij moederbedrijf KLA-Tencor. Dat schrijft De Tijd. ’Ik werk nu inderdaad voor de groep in een adviseursfunctie en neem de dagelijkse leiding over Icos niet meer waar‘, bevestigt De Proft in de krant.

Het Amerikaanse KLA-Tencor legde begin vorig jaar 316,9 miljoen euro neer voor de Leuvense chipinspecteur. Het hele Icos-management zou aanblijven maar de afgelopen maanden kwam het bedrijf tot de conclusie dat het de zaken moest reorganiseren. De overstap van De Proft heeft te maken met de integratie van Icos in het moederbedrijf, maar details daarover wil hij niet kwijt, aldus De Tijd. Op dit moment heeft niemand de dagelijkse leiding van Icos in handen. Het is niet bekend of er een opvolger voor De Proft zal worden aangesteld.

De Proft werkte in twee periodes in totaal twintig jaar bij Icos. In 1986 begon hij er als applicatiemanager voor de VS. Vanaf 1989 leidde hij tien jaar lang de afdeling Marketing & Sales. Eind 1999 startte De Proft een eigen consultancybureau voor kleine technologiebedrijven en start-ups in de regio Leuven. Drie jaar later was hij weer terug op het oude nest. Toenmalig directeur Jos Verjans had het bedrijf op de wereldkaart gezet, maar wilde het wat rustiger aan doen. Hij vroeg zijn vriend en medewerker uit de pionierstijd om het stokje over te nemen en De Proft accepteerde de uitnodiging. Na zeven jaar aan het hoofd van Icos heeft De Proft niet direct een nieuwe bestemming. ’Ik ga rondkijken naar mandaten of een functie als consultant of CEO‘, zegt hij in De Tijd.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content