Kort nieuws

Ansem trapt Nederlandse activiteit af

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Donderdag heeft Ansem zijn nieuwe ontwikkelcentrum in Enschede officieel geopend. De Leuvense asic-specialist is neergestreken bij de Twentse kweekvijver van hoogleraar ic-design Bram Nauta om aan zijn groeiende behoefte aan chipontwerptalent te kunnen blijven voldoen. Het bedrijf heeft ook al vier UT’ers binnengehaald. Die werken sinds 1 april op het Enschedese Kennispark aan analoge, mixed-signal- en rf-projecten. Ansem heeft Clemens Mensink aangenomen om de nieuwe vestiging te leiden en verder uit te bouwen. Mensink stond in 2007 mede aan de wieg van Axiom IC.

Ansem is in 1998 ontstaan uit Imec en de Katholieke Universiteit Leuven. Sinds ceo Stefan Gogaert en cto Jan Crols met hun tweeën van start gingen, is het bedrijf gestaag, tegen meerdere economische tegenwinden in, uitgegroeid tot een gevestigde naam in de asic-wereld. Op dit moment staan er in Leuven 49 mensen op de loonlijst. Samen met de vijf in Enschede leveren zij designservices aan grote halfgeleiderfabrikanten en steeds vaker ook chips aan, met name Europese, oem’s. Voor deze klanten verzorgen ze niet alleen het ic-design, maar voeren ze ook de regie over de massaproductie en over het test- en acceptatietraject.

De business van complete chips zal de komende tijd alleen nog maar harder gaan groeien, verwacht Ansem. Hiervoor heeft het bedrijf meer mankracht nodig dan het Leuvense kan leveren. Met de uitbreiding naar Enschede boort het een nieuwe bron aan. Samen zullen de twee vestigingen eind dit jaar al op zestig mensen zitten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content