Kort nieuws

Android-platform mogelijk vertraagd

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Telefoons gebaseerd op Google‘s open Android-platform zullen pas eind dit jaar op de markt komen, zegt de zoekmachinegigant. Bij zijn onthulling in november vorig jaar was de planning nog om de tweede helft van dit jaar de markt op te gaan. Ook zullen er in eerste instantie minder telecomoperators mee aan de slag kunnen dan oorspronkelijk gepland. Sprint Nextel en China Mobile zouden hun introductie moeten uitstellen tot volgend jaar. De beschuldigende vingers wijzen naar de besluiteloosheid van Google om de puntjes op de i te zetten. Het kost de operators ook meer tijd om de software in hun eigen keurslijf te gieten dan gedacht.

Google zegt dat de vertragingen meevallen. Volgens het bedrijf ligt de ontwikkeling op schema. De zoekmachinereus heeft al een groot aantal derde partijen weten te interesseren voor het ontwikkelen van toepassingen, die op de emulator interessante resultaten laten zien.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content