Achtergrond

Android past prima in het keurslijf van de industriële omgeving

Marcel Hamer is embedded-Linux- en Android-expert bij Alten PTS.

Leestijd: 7 minuten

Android is een uitstekend platform voor embedded systemen, maar de ontwikkelaar zal wel merken dat het daar eigenlijk niet voor bedoeld is. Marcel Hamer van Alten PTS legt uit wat mogelijk en nodig is om Android aan te passen voor een industriële toepassing.

Ontwikkelaars van embedded systemen beschouwen Android als nieuwe ster aan het firmament van embedded-Linux-opties. Het platform biedt een geavanceerde omgeving voor het ontwikkelen van grafische interfaces dankzij een uitgebreide bibliotheek aan componenten, en ondersteunt standaard allerlei interessante typen hardware, onder meer voor WLan, Bluetooth en GPS. In de opzet is echter duidelijk te zien dat het in eerste instantie is bedoeld voor telefoons en tablets. Dat kan enige wrijving geven wanneer het wordt ingezet in een industriële omgeving.

In veel professionele embedded omgevingen zijn er strenge eisen voor zaken als stroomverbruik, geheugenafmetingen en -gebruik en opstarttijd. Android zal hier niet altijd aan kunnen voldoen. Niet bij alle producten kan er immers twintig seconden worden gewacht voordat een device is opgestart voor gebruik.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content