Kort nieuws

Android koploper in embedded OS’en, maar interesse daalt

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Van de beschikbare OS‘en in de markt wordt Android op het moment het meest gebruikt voor embedded toepassingen, alhoewel de populairste optie blijft om een eigen besturingssysteem te ontwikkelen. Dat blijkt uit een marktonderzoek van UBM Tech onder ruim tweeduizend bedrijven uit voornamelijke Europa en Noord-Amerika, waar EE Times alvast inzage in had.

Op de vraag welk besturingssysteem bedrijven momenteel gebruiken voor hun embedded project, gaf bijna een kwart van de respondenten aan een in-huis systeem te gebruiken. Opmerkelijk is dat dit cijfer in de lift zit: van 22 procent vorig jaar naar 24 procent nu. Het aandeel van Android steeg van 13 naar 16 procent. Daarbij moet wel opgemerkt wordt dat de interesse voor het Google-systeem tanende is: gaf vorig jaar nog meer dan een derde van de respondenten aan Android te willen gaan gebruiken, nu is dat nog 28 procent.

Opensource blijkt een duidelijke succesformule voor de embedded wereld. Op de derde en vierde plaats staan Ubuntu Linux en FreeRTos, beide met een procentpunt groei naar 13 procent. Bovendien staan er nog verschillende andere community- en commerciële Linux-distributies in de lijst: Debian (stabiel op 8 procent), Red Hat (stabiel op 5 procent), Wind River Linux (stabiel op 4 procent) en het op embedded gerichte Ångström-Linux (stabiel op 4 procent).

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content