Technieuws

Android klaar voor NFC

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De eerstvolgende versie van Android (Gingerbread) is uitgerust met standaard NFC-functionaliteit, heeft Google-CEO Eric Schmidt gezegd tijdens een presentatie op de Web 2.0 Summit. Daaruit mag geconcludeerd worden dat NFC op afzienbare termijn een standaard onderdeel wordt van de smartphone.

NFC in mobieltjes is iets waar al jaren naar wordt uitgekeken. Tot nog toe laat de doorbraak op zich wachten, maar er zijn tekenen dat de betrokken partijen langzaam warm lopen voor het concept. Op dezelfde bijeenkomst vertelde een spreker van RIM dat ook Blackberry in de toekomst de technologie zou ondersteunen en volgens het geruchtencircuit werkt Apple aan een Iphone met NFC. Nokia zei eerder dit jaar al zijn smartphones uit te willen rusten met NFC, maar trok die uitspraak snel weer in.

De openlijke aankondiging van Google is een concrete aanwijzing dat smartphonemakers de technologie serieus nemen. Gingerbread zal binnen enkele weken worden uitgebracht. De NFC-functionaliteit zal via de Api beschikbaar komen, wat betekent dat deze draadloze technologie via applicaties kan worden aangestuurd en uitgelezen. Hoe de architectuur eruit zal zien en wat er toegankelijk is voor de programmeur, is nog niet bekend. Het is bijvoorbeeld nog onduidelijk waar het Secure Element komt: ingebouwd, op de Sim, op een geheugenkaartje of een combinatie ervan.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content