Analog en Tzero komen met ultrawideband HD-tv-interface

Reading time: 1 minute

Author:

Analog Devices en Tzero brengen binnenkort een draadloze High-Definition Multimedia Interface (HDMI) op de markt om hogedefinitie-televisies en -mediaspelers aan elkaar te koppelen. Het systeem is gebaseerd op de OFDM ultrawideband-standaard van het Wimedia-consortium, waar de meeste grote elektronicaspelers in zijn vertegenwoordigd.

De interface bestaat uit een zender en ontvanger. De zender heeft de afmetingen van een laptop, maar dat moet volgens Tzero in de toekomst kleiner worden. Om de beelddata met voldoende snelheid te kunnen verzenden comprimeert de zender deze met Analogs ADV202 JPeg2000-videocompressiealgoritme. Deze methode biedt een hoge compressie, maar reproduceert de data niet exact – net als standaard JPeg. De kwaliteit is echter hoog genoeg voor het gebruik in digitale cinematoepassingen. Het zenden van de versleutelde data loopt via Tzero‘s TZ 7000 UWB-chipset met MAC- en PHY-laag.

Volgens Tzero haalt zijn UWB-implementatie snelheden van 480 megabit per seconde en ligt het aantal verloren pakketten rond de één op de 100 miljoen. Met het systeem zijn televisies en mediaspelers door het gehele huis met elkaar te verbinden. Een prijs hebben de bedrijven nog niet bekend gemaakt. Volgens Tzero kunnen de kosten voor HDMI-bekabeling echter oplopen tot honderd dollar en zal het draadloze systeem hier goed mee kunnen concurreren.