Tools&Toys

Analog en Green Hills pushen embedded-tools Blackfin

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

Green Hills Software stemde de afgelopen jaren zijn embedded-ontwikkeltools af op de Blackfin-DSP‘s van Analog Devices. De Blackfins kregen de volledige ondersteuning van Green Hills‘ bestaande Multi-tools, C-, C++- en EC++-compilers en de Slingshot- en Green Hills-probe. Met de toenemende complexiteit komen samenwerkingen van toolleveranciers en chipfabrikanten steeds vaker voor.

Vorig jaar bracht Green Hills een ingedikte versie op de markt van zijn realtime besturingssysteem Integrity. Deze Velosity-microkernel vereist 3 kbyte aan RAM en is opgebouwd rond een state-of-the-art architectuur die interrupts nooit blokkeert. Het besturingssysteempje was bij de introductie gelijk geschikt voor de Blackfin-processorfamilie van Analog.

De Blackfin-processoren combineren geavanceerde digitale signaalverwerking met microcontrollerfunctionaliteit. ’Ze zijn goed in het afhandelen van media, een gebied waar de meeste microprocessoren traditioneel zwak zijn‘, zegt microprocessorexpert Jim Turley. ’Analog heeft goed gezien dat daar nog veel winst te behalen was. De prestaties van de mixed-signal Blackfins matchen die van traditionele microcontrollers maar de processoren zijn ook bij uitstek geschikt voor multimediatoepassingen.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content