Kort nieuws

Analist: ‘Fabs geven volgend jaar 30 procent meer uit’

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

’Na vele lange mistroostige maanden en afnemende verkopen, is de halfgeleidermachinemarkt op de weg terug. Het slechtste jaar in de historie van deze industrie over. Het herstel geeft acte de présence.‘ Dat schrijft president George Burns marktonderzoeksbureau van Strategic Marketing Associates in Semiconductor International. Hij constateert dat de orders het afgelopen kwartaal voor het eerst sinds januari 2008 weer toenemen, aangespoord door gunstige macro-economische ontwikkelingen in China en de Verenigde Staten.

Deze maand juli is het keerpunt, denkt Burns. Hoewel de capex van halfgeleiderbedrijven dit jaar nog blijft steken op 24 miljard dollar, 41 procent minder dan 2008, groeit die in 2010 met 30 procent naar 31 miljard dollar. Of die trend doorzet in 2011 en 2012 en de verliezen van afgelopen periode helemaal teniet gedaan worden, durft hij echter niet te zeggen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content