Kort nieuws

Amsterdamse e-scooter haalt 10 miljoen op

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Een niet bij naam genoemde Duitse mobiliteitsspecialist steekt tien miljoen euro in de Amsterdamse startup Etergo en zijn elektrische scooter. Met het kersverse kapitaal gaat het voormalige Bolt Mobility de volumeproductie voor zijn eerste model in de steigers zetten. De planning is nu om deze Appscooter in de tweede helft van komend jaar te gaan uitleveren in Nederland en Duitsland.

De Appscooter heeft geen standaard frame, maar een holle constructie die ruimte biedt aan de batterijen en aan zestig liter bagage. Op een volle lading kan hij 240 kilometer rijden en vanuit stilstand trekt hij in 3,9 seconden op naar 45 km/u. De cockpit heeft een geïntegreerd 7 inch touchscreen waarop Android-apps draaien. Het voertuig gebruikt het netwerk van Vodafone voor veilige dataopslag. Prijzen beginnen bij 3399 euro.

Etergo startte in 2015 als spinoff van de TU Delft onder de naam Bolt Mobility. Oprichters Marijn Flipse en Bart Jacobsz Rosier vonden elkaar in de gedeelde ambitie om een goede elektrische scooter te ontwikkelen waarmee ze de Chinese meuk van de weg kunnen verdrijven. Een succesvolle crowdfundingcampagne gaf de twee werktuigbouwers – Flipse studeerde in Delft, Jacobsz Rosier in Eindhoven – een kickstart in het ondernemerschap.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content