Kort nieuws

Amsterdamse chipontwerper STS in Amerikaanse handen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Amerikaanse halfgeleiderconcern SMSC heeft STS overgenomen voor 22 miljoen dollar, plus 3 miljoen als de afgesproken prestatiedoelen worden gehaald. De Amsterdamse chipontwerper is gespecialiseerd in digitale draadloze audio. Het bedrijf, dat ook bekendstaat onder de naam Wireless Audio IP, levert basisbandprocessoren en referentieontwerpen voor draadloze audiotoepassingen zoals Ipod-stations, koptelefoons en thuisbioscopen. In het klantenbestand staan grote namen als Samsung en Sony.

STS ontstond midden jaren negentig. In 2000 kwam het onder de vleugels van het Oostenrijkse Adcon Telemetry. Drie jaar later zette een managementbuy-out STS weer op eigen benen. De Amsterdammers stopten met andere ontwikkelingen zoals Zigbee-chips en richtten zich vanaf 2003 volledig op draadloze audio. In 2005 openden ze een vestiging in Singapore. Oorspronkelijk deden ze daar alleen klantondersteuning en fungeerde het kantoor als toegangspoort tot de lokale low-cost productiemogelijkheden.

Met de jaren verhuisde de chipontwikkeling steeds meer richting het Verre Oosten. Bij de overname door SMSC in juni stonden er ongeveer dertig namen op de loonlijst voor de Singaporese vestiging, die nu vrijwel alle engineering doet. De zes werknemers in Amsterdam nemen de strategie en het hoger management voor hun rekening.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content