Kort nieuws

Amsterdamse C-compilertechnologie beschikbaar voor Europese wetenschappers

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Europractice Software Service verspreidt het Processor Designer-pakket van Coware nu ook met de optie om C-compilers te genereren. Deze functionaliteit is gebaseerd op de Cosy Express-technologie voor compilerontwikkeling van Ace Associated Compiler Experts uit Amsterdam. Doel van het EU-initiatief Europractice is om de toepassing van state-of-the-art micro-elektronica in Europa te bevorderen. De Software Service-tak stelt geavanceerde chipontwerptools beschikbaar voor niet-commercieel gebruik in onderwijs en onderzoek tegen gunstige tarieven.

Bij Europractice Software Service aangesloten partijen kunnen hun verlanglijstjes indienen, waarna de dienst eens per maand bulkorders plaatst bij toolleveranciers zoals Coware. Lidmaatschap staat open voor researchinstellingen en universiteiten. Er zijn drie vormen: alleen FPGA‘s, alleen software en volledig. De eerste optie kost 200 euro per jaar en biedt enkel toegang tot de pakketten Agility DK Design Suite, Synopsys Synplify FPGA en de tools van Altera en Xilinx. Wie kiest voor de tweede vorm, à 600 euro op jaarbasis, kan kiezen uit het complete gamma aan EDA-pakketten en deze met korting aanschaffen. Voor 500 euro meer krijgen volledige abonnees ook IC-ontwerpkits en bijbehorende bibliotheken. Daarnaast hebben ze toegang tot multiprojectwaferfabricage door de Europractice-IC-service van Imec.

’De samenwerking met meer dan zestig researchinstellingen en universiteiten helpt onze commerciële klanten om Processor Designer toe te passen bij hun Asip-projecten‘, verklaart Marc Serughetti van Coware het voordeel dat Europractice Software Service biedt voor zijn bedrijf. ’De uitbreiding van de Europractice-dienst om Cosy Express aan te bieden als integraal onderdeel van Processor Designer geeft Europese universiteiten het voordeel van een complete en geïntegreerde Asip-designflow voor onderwijs- en onderzoeksdoeleinden‘, voegt Marco Roodzant van Ace toe. De Imec-spin-off uit het Californische San José en het Amsterdamse bedrijf hebben al jaren een samenwerking om hun producten te bundelen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content