Kort nieuws

Amsterdams Hiber krijgt Innovatiekrediet voor eerste twee satellieten

Leestijd: 2 minuten

De Amsterdamse startup Hiber heeft een Innovatiekrediet van 1,8 miljoen euro veiliggesteld om de eerste twee van zijn nanosatellieten in een baan om de aarde te lanceren. Het bedrijf, dat voorheen bekend stond als Magnitude Space, wil een werelddekkende constellatie van 48 kunstmanen aanleggen als communicatienetwerk voor iot-devices.

Het bedrijf werd april vorig jaar opgericht in Amsterdam en breidde in het najaar uit met een r&d-centrum in Delft, nabij partners Isis Space en Hyperion. Daarbij veranderde het ook van naam. Aanvankelijk mikte het bedrijf op dit voorjaar om zijn eerste satellieten te lanceren, waarna het netwerk in de zomer operationeel zou zijn. Nu gaat het uit van een lancering voor de eerste exemplaren na de zomer. De kunstmanen zullen meeliften op een Indiase raket.

Het netwerk van het bedrijf, Hiberband gedoopt, is bedoeld om voor iot-devices die slechts sporadische kleine hoeveelheden data versturen, waar tegenover staat dat dat zeer energiezuinig en spotgoedkoop gaat – Hiber rekent op een batterijduur van tien jaar en kosten van enkele euro’s per device. Daarmee lijkt het sterk op andere iot-netwerken zoals Lora, Sigfox en NB-IOT, maar met het grote verschil dat het netwerk wereldwijde dekking heeft.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content