Technieuws

Amerikaanse Mini’s krijgen groeten uit Roosendaal

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Autoleverancier Mini USA is een experiment gestart om de bestuurders van zijn wagens te begroeten met gepersonaliseerde teksten op lichtkranten die ze passeren. Daartoe verstrekt de importeur sleutelbossen met daaraan een actieve RFID-tag. Die zendt een unieke code uit waaraan de reclameborden de Mini-rijders kunnen herkennen. De achterliggende Fieldcommander-besturingstechnologie is afkomstig van CER International uit Roosendaal.

Bij aankoop van een Mini geeft de nieuwe eigenaar een beperkt aantal persoonlijke gegevens op. Deze komen in een centrale database die via een CDMA-netwerk in verbinding staat met de Fieldcommanders in het veld. Op gezette tijden halen deze de actuele informatie op voor lokale opslag op een flashdisk. Wanneer een deelnemende lichtkrant nu het RFID-signaal van een naderende Mini oppikt, zoekt de embedded besturing met de ontvangen sleutelcode een passende tekst op in de database, waarna het scherm deze weergeeft. Zo kan het reclamebord de bestuurder bijvoorbeeld feliciteren met zijn verjaardag.

De RFID-sleutelhanger is er een van Wavetrend en heeft een bereik van 100 tot 200 meter, afhankelijk van de omstandigheden. De tag werkt op 433 MHz en zendt elke anderhalve seconde uit, waarmee de interne Lithium-batterij ongeveer vijf jaar meegaat. De elektronische billboards zijn voorzien van een Fieldcommander FC2400 met een RFID-ontvanger, die het signaal verwerkt en het scherm aanstuurt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content