Kort nieuws

Amerikaanse investeerder steekt miljoenen in Gitlab

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het in Utrecht gehuisveste Gitlab heeft vier miljoen euro opgehaald bij een Amerikaanse investeerder. De ontwikkelaar van de opensource samenwerkingstool voor programmeurs haalde in juli ook al 1,3 miljoen euro op. Het geld wordt onder meer gestoken in het aantrekken van personeel voor marketing en verkoop, maar ook naar extra programmeurs.

Gitlab begon in 2011 als opensource platform waarmee ontwikkelaars zelf sites zoals Github en Bitbucket mee kunnen inrichten. In 2014 werd een bedrijf in het leven geroepen zodat de ontwikkelaars er fulltime aan kunnen werken. Inkomsten worden gegenereerd met projecthosting via het platform en een enterprise-editie die features bevat gericht op zeer grote organisaties – denk aan het inrichten van projectgroepen en authenticatie-opties die typisch in grote bedrijven te vinden zijn.

Het bedrijf heeft een kernteam van tien ontwikkelaars verspreid over verschillende landen. Daarnaast werkt een groot aantal programmeurs op vrijwillige basis mee aan het platform. Het bedrijf wist al een groot aantal investeerders aan te trekken en rekent onder meer IBM, Nasa, Redhat, SpaceX en Qualcomm tot zijn klanten. Dit voorjaar trok het naar Silicon Valley om deel te nemen in het Y Combinator-incubatorprogramma.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content