Kort nieuws

AMD telt 4,3 miljard euro neer voor ATI

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

AMD gaat de aandelen van de Canadese specialist in grafische processoren ATI overnemen voor een bedrag van 3,3 miljard euro plus een pakket aan AMD-aandelen. Gezamenlijk komt dat neer op een bedrag van bijna 4,3 miljard euro. AMD wil de expertise van ATI gebruiken voor het bundelen van grafische chipsets met zijn processoren en voor de uitbreiding in mobiele- en consumentenelektronica. ’De overeenkomst stelt AMD op een meer gelijke positie met Intel‘, zegt Samir Bhavnani van Current Analysis in de New York Times. ’Het maakt de puzzel voor AMD af.‘ ’Het samenbrengen van deze twee bedrijven zal ons in staat stellen om uit te stijgen boven wat we als individuele bedrijven hebben bereikt‘, aldus Hector Ruiz, voorzitter en CEO van AMD. Het Amerikaanse AMD heeft voor de overname een bedrag van 2 miljard euro geleend van Morgan Stanley Senior Funding. Het bedrijf gaat de samenwerking direct stroomlijnen en verwacht de uitgaven voor bedrijfsvoering eind 2007 met 59 miljoen euro terug te brengen.

AMD en Intel maken zich op voor een prijzenoorlog op de markt voor pc-processoren. AMD kondigde gisteren aan om de prijzen met gemiddeld 47 procent te verlagen. Begin juni kondigde Intel ook een dergelijke prijsverlaging aan.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content