Kort nieuws

AMD-CEO Dirk Meyer laan uit gestuurd

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

In een voor de buitenwacht onverwachte stap is Dirk Meyer per direct gestopt als CEO van AMD, in een ’wederzijdse overeenkomst met de directieraad‘. CFO Thomas Seifert neemt tijdelijk zijn rol waar totdat een nieuwe CEO is gevonden.

Meyer is sinds juli 2008 CEO van de eeuwige underdog in X86. Daarvoor stond hij bij Dec aan de wieg van verschillende Alpha-microprocessoren, werkte hij bij Intel en leidde bij AMD de ontwikkeling van de Athlon-processor. Onder zijn leiderschap werden ingrijpende veranderingen doorgevoerd. De productieafdeling van AMD werd uitgesponnen tot Globalfoundries en de Fusion-productlijn, waarin de GPU‘s van Ati nauw zijn geïntegreerd met de CPU, kwam tot wasdom.

In een verklaring laat AMD doorschemeren dat het Meyer niet de geschikte persoon achten om het bedrijf te laten groeien. ’De directieraad gelooft dat er de mogelijkheid is om meer waarde voor de aandeelhouders te creëren. Dat vereist dat het bedrijf significante groei vertoont, marktleiderschap verovert en superieure financiële resultaten genereert. We denken dat een verandering in leiderschap de mogelijkheid versnelt om deze doelen te realiseren.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content