Nieuws

Ambient Systems scoort groeikapitaal

Pieter Edelman
Leestijd: 4 minuten

UT-spin-off Ambient Systems heeft de wind in de zeilen. De jonge investeringsclub Drienerlo Investments zet zijn eerste geld op de makers van draadloze sensornetwerken. Het nieuws volgt op het binnenslepen van de Van den Kroonenberg-prijs voor jong ondernemerschap van de UT op 20 juni en de nationale ICTRegie Award enkele weken daarvoor. ’Die prijs van de universiteit is een leuk bedrag voor een bedrijfsuitje‘, zegt Paul Havinga, CTO en oprichter van Ambient Systems.

De Smarttag-sensorknopen vinden hun toepassing onder meer bij het bewaken cacaobonen, zeewater op koraalriffen en de temperatuur van gekoelde producten tijdens het transport. Met een investering van Drienerlo Investments gaan de Twentenaren hun basis verder uitbouwen. De sensoren integreren radio, sensor en processor. Daarmee kunnen ze de verzamelde data direct bewerken en blijft de hoeveelheid verstuurde data laag.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content