Nieuws

Altran opent vestiging in Eindhoven

Pieter Edelman
Leestijd: 3 minuten

De technologietak van de Franse consultant Altran heeft sinds 1 november een vestiging in Eindhoven. ’Voor ons is het belangrijk om bij de innovatiehaard van Nederland te zitten‘, aldus Yves de Beauregard, directeur van Altran Technologies in Nederland. Altran is een consultancybureau voor innovatieve projecten. Het bedrijf is actief op uiteenlopende gebieden waaronder elektronica, farmacie, logistiek, lucht- en ruimtevaart, en telecommunicatie. Sinds de oprichting in 1982 is het uitgegroeid tot een multinational met meer dan 16 duizend werknemers en vertegenwoordigingen in Azië, Brazilië, Europa en de VS. De omzet van het bedrijf bedroeg het afgelopen jaar 1,4 miljard euro, waarvan ongeveer de helft afkomstig was uit de thuishaven Frankrijk.

De consultant is opgedeeld in de vier doelgebieden wetenschap en technologie, projectcoördinatie, management en strategie, en onderzoek. ’Onze core business is innovatieadvies. Altran Technologies doet dat op het gebied van engineering‘, vertelt De Beauregard. ’Het is een bedrijf van engineers voor engineers. We ontwikkelen samen met onze klanten oplossingen. Daarbij werken onze mensen bij de klant en in eigen kantoren. Het uiteindelijke doel is het verkorten van de time-to-market, want innovatie is duur en er zijn veel risico‘s aan verbonden‘.

Vanaf 1999 is Altran Technologies vertegenwoordigd in Nederland vanuit het hoofdkantoor in Hoofddorp. Ook de zusterbedrijven die zich richten zich op bedrijfsprocessen, financiële raadgeving en IT zijn in Nederland aanwezig. Tot nog toe telde de Altran-groep zes filialen met in totaal 450 werknemers in Nederland. Met Eindhoven komt er een tweede vestiging voor Altran Technologies bij. De Beauregard: ’Deze vestiging in Eindhoven is helemaal nieuw opgezet. Onze eerdere vertegenwoordigingen in Nederland zijn allemaal overgenomen bedrijven.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content